Je gezin of apparaten verwijderen
Op deze pagina lees je hoe je je gegevens in de app Northstar Family laat verwijderen, ook zonder de app. In Google Play staat Northstar Family op naam van Nathalie Eeckhout.
Northstar Family heeft geen accounts met een wachtwoord. Wat Google Play een account noemt, is bij ons je plaats in een gezin: je lid en je apparaten. Je kunt één apparaat verwijderen, jezelf uit een gezin laten verwijderen, of als ouder het hele gezin verwijderen.
Betaal je het abonnement? Zeg het dan ook op in Google Play: play.google.com/store/account/subscriptions. Een gezin of apparaat verwijderen stopt de betaling niet.
Een verzoek sturen, zonder de app
Heb je de app niet meer, of geen Google-account als ouder? Dan kun je ons hier vragen om je te verwijderen. Dat kan ook voor een kind, of voor een lid van wie de telefoon kwijt of gewist is.
Zo gaan we met je verzoek om:
- Een heel gezin verwijderen we nooit op basis van dit formulier. Dat kan alleen een ouder van het gezin. Kies je toch “Een heel gezin”, dan leggen we je in ons antwoord uit hoe dat gaat. Een gezin waarvan het abonnement afloopt, wordt 30 dagen na het einde van het abonnement verwijderd.
- Eerst de ouders. Vraag je om jezelf of een apparaat te verwijderen, dan vragen we het eerst aan de ouders van dat gezin. Een ouder kan het dan zelf doen.
- Na 14 dagen doen wij het. Heeft na 14 dagen geen ouder iets gedaan, dan verwijderen wij het apparaat, of je apparaten en jezelf als lid. Nooit het hele gezin.
- Welk gezin. We hebben de naam van het gezin nodig, en de supportcode als je die hebt. Op een naam alleen verwijderen we nooit iets.
- We gaan na of het verzoek van jou komt. We vergelijken wat je invult met wat in het gezin staat, en we sturen je een e-mail vanaf privacy@northstarfamily.app. Je bevestigt door te antwoorden vanaf hetzelfde e-mailadres. Er komt geen automatisch antwoord: we antwoorden zelf.
- Onze antwoorden zeggen alleen wat er met je verzoek gebeurd is. Ze bevatten geen andere gegevens over het gezin.
- Binnen een maand na je verzoek laten we je weten wat er gebeurd is.
Het formulier
Wat je invult, gaat via onze webserver in Londen (Verenigd Koninkrijk) als één e-mail naar onze mailbox bij OVHcloud, in Frankrijk. Deze website bewaart er niets van. We wissen je e-mail en onze antwoorden 30 dagen nadat je verzoek is afgehandeld. Meer in ons privacybeleid.
Wat er verwijderd wordt, en wat blijft
Een apparaat verwijderen
- Meteen gewist: de huidige locatie, de geschiedenis en de pauzelocaties van het apparaat in dat gezin.
- Meteen leeggemaakt: de naam, het model, de toestemmingen en de app-versie.
- Blijft zolang het gezin bestaat: de ID’s, de data en de publieke sleutels van het apparaat, zonder naam. De andere apparaten hebben ze nodig om handtekeningen na te gaan.
- De aanmelding van het apparaat bij onze server en zijn FCM-token worden gewist als het in geen gezin meer zit, ten laatste 180 dagen na het laatste gebruik.
Een lid verwijderen, of zelf vertrekken
- Meteen weg: de naam en de emoji, en van een ouder het e-mailadres en de Google-gegevens.
- Ook de apparaten van het lid worden verwijderd, zoals hierboven.
- Blijft zolang het gezin bestaat: een plaats zonder naam (ID’s, rol, data) en de sleutelgegevens.
Een gezin verwijderen
- Meteen gewist: alles van het gezin. Leden, apparaten, locaties, geschiedenis, opdrachten, koppelcodes, de gegevens van het abonnement en de Google-gegevens van de ouders.
Wat na een verwijdering nog even blijft
| Wat | Hoe lang |
|---|---|
| Opdrachten Zoek nu en Laat rinkelen (bij een apparaat of lid) | Tot 7 dagen, plus meestal een dag |
| Logboeken van onze serverfuncties (ID’s, geen namen) | 30 dagen |
| Verzoeklogboeken met IP-adressen | 7 dagen |
| IP-adressen bij Firebase Authentication | Enkele weken, door Google |
| Back-ups van Google | Google wist verwijderde gegevens binnen 180 dagen ook uit zijn back-ups. Wij maken zelf geen back-ups. |
| Logboeken van de webserver van deze website | 7 dagen, plus hoogstens 2 uur |
| Je e-mail met het verzoek en onze antwoorden | 30 dagen nadat je verzoek is afgehandeld |
Wat al op de apparaten van andere leden staat, kunnen wij niet van die apparaten wissen.
Het abonnement loopt door tot wie het betaalt het opzegt in Google Play: play.google.com/store/account/subscriptions. Een gezin verwijderen zegt het abonnement niet op.
Alles over welke gegevens we bewaren en waarom staat in ons privacybeleid. Vragen? Mail privacy@northstarfamily.app.